Igen i år var CSR eksperter fra store, mellemstore og små virksomheder samlet til inspiration og videndeling fra indlægsholdere, paneldeltagere og mellem deltagerne i networking pauserne.

Personlig må jeg sige at det var en særskilt stor fornøjelse at deltage i år – det var vedkommende, interessant og relevant.

Når vores Finansminister Kristian Jensen stiller sig op, uden manus, og taler om Ansvarlig ledelse i et politisk perspektiv, hvor han roser sine politiske folketingskolleger på nabo matriklen Christiansborg, for deres engagement og ambitioner for Danmark.

Dejligt at høre DET fra en folketingspolitiker og bruge vendinger som: ”Tale hinanden op” og ”at man skal gøre sig fortjent til at lede ved anvendelse af discipliner som ærlighed, ydmyghed og ambitioner”  – fint sammenfald med det at arbejde med CSR.

Med henvisning til årets økonomiske topmøde i Davos, hvor verden er rystet af ubekendte som Brexit og valget af Donald Trump i USA, udtaler Kristian Jensen ”Men når der skal tænkes løsninger og metoder til samme, kigger verden på os – lille Danmark!

Det gør de fordi vi  – til sammenligning med de fleste andre lande – arbejder med inddragelse, åbenhed og inklusion i vores politiske og forretningsmæssige tænkning.”   

Det var en minister som havde klare budskaber, som bragte sig selv i spil, og hvor jeg, som politisk nomade, kunne jeg få helt lyst til at sætte et kryds.

En interessant case

Dong Energy/Ørsted v. Jakob Askou Bøss, som er lykkedes med, at være konkurrencedygtig på grøn energi – og i dag regnes for det grønneste energiselskab i Europa.

Og ja, selvom Dong Energy har været ”tvunget” til at omstille sig, ved frasalg og nyt fokus, så kan man ikke andet end syntes godt om deres resultater.

 I fælles forum afsluttes Ansvarlig ledelse med en fin paneldebat, deltagende:

Kristian Jensen Finansminister (V), Susanne Mørch Koch, adm. Direktør, Danske Spil, Christian Friis Bach, kommende generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp samt Pelle Pedersen, Head of Responsible Investments, PKA.

Fra Christian Friis Bach, blev der talt mere risikovillighed ved indgåelse i partnerskaber. Hvis partnerskaber skal være frugtbare skal der tænkes mere risikovilligt og nyt. Alle taler om partnerskaber, men kun de få afprøver og endog lykkedes med gode og forretningsmæssige frugtbare resultater.

Palle Pedersen, (den unge løve) var befriende i sin tilgang til investeringer i ansvarlig ledede virksomheder. Han udtaler; ”De langsigtede ledelsesbeslutninger kan koste på den korte bane og det straffes (tab for investorerne) – men vi skal holde fast i det rigtige og høste gevinsterne på lang sigt!” – mere behøves der ikke at siges om det.

I én af fire afholdte workshops med temaet:  ”Ansvarlig ledelse – hvordan kan vi skabe harmoni mellem at tænke langsigtet, være agile og træffe hurtige beslutninger” deltog undertegnede.

Ikke så meget nyt under solen ift. eksempelvis incitament strukturer. Letz Sushi imponerede dog med sine omfattende aktiviteter som ansvarlig Restaurantkæde.

 Så var der uddeling af CSR Rapporteringsprisen 2017

CSR Rapporteringsprisen sætter fokus på god praksis inden for rapportering af CSR.

I 2017 uddeles priser for bedste CSR rapportering inden for tre priskategorier:

  1. CSR Rapporteringsprisen 2017 – børsnoteret virksomhed med flere end 500 medarbejdere – Gik til Novo Nordisk
  2. CSR Rapporteringsprisen 2017 – virksomhed med flere end 250 medarbejdere – Gik til Palsgaard
  3. CSR Rapporteringsprisen 2017 – virksomhed med færre end 250 medarbejdere – Gik til Vandcenter Syd

Læs mere om selve prisen her

Jeg forlod konferencen lige inden prisuddelingen – men igen, der var god energi og masser af inspiration på denne efterårs eftermiddag i København. Og så var der gode muligheder for at networke i pauserne – det er vigtigt på en sådan konference!

Skrevet af Mette Vinding

Mettes profil:

Jeg stiftede Responzibility efter 12 år i Forlagsbranchen som Kommunikation og Marketing chef. I Responzibility arbejder jeg med Life Cirkle Assessments – LCA og Cirkulær Økonomi og ressourceøkonomi.

3 dage i ugen arbejder jeg fast i en Virksomhed som CSR Manager med primær opgaver i discipliner som Leverandørstyring, BSCI Standarden, Fødevarekontaktmaterialer og diverse certificeringer.