I år er det 30 år siden FN offentliggjorde deres rapport med fokus på nødvendigheden af at opnå en bæredygtig vækst for alle lande i verden. Bæredygtighed blev sat på den globale politiske dagsorden med Gro Harlem Brundtland i spidsen. Og som nordmand betød det rigtig meget for mig i mine teenage-år, at de billeder jeg så i avisen om syreregn og andre typer forurening blev taget alvorligt.

Derfor har jeg sat mig for at markere 30-års jubilæet. Den måde jeg har gjort det på, er ved at samle en gruppe forfattere fra Danmark, Nederlandene, Canada og USA (og jeg selv fra Norge ☺), for at skrive en novelle om hvordan vi tror verden kommer til at se ud om 30 år – altså i 2047.

Efter at have arbejdet med bæredygtig innovation som selvstændig konsulent i mange år, mener jeg der er behov for at fortælle historien om hvordan vores planet kommer til at se ud i fremtiden på en anden måde end ved at tale om 2 graders opvarmning eller om isflager der river sig løs i Arktis.

Nu har vi alle skrevet vores noveller, og for at sikre at de bliver så gode som mulig, vil jeg ansætte en professionel redaktør. Og for at skaffe finansiering til det, har jeg igangsat en crowdfunding kampagne. Det er første gang jeg prøver at lave sådan en kampagne, og det kræver meget energi i forhold til at formidle projektet. Men samtidig er det også en rigtig god måde at fortælle mange mennesker om hvad det er vi laver. Jeg håber også at ved at deltage i crowdfunding af vores novellesamling, vil man føle at man på en eller anden måde bidrager til at skabe opmærksomhed om hvor vigtig det er, at vi tager vare på miljøet og klimaet.

Jeg er også i gang med at indgå partnerskab med en NGO (måske bliver der flere) hvor en del af indtægten fra bogen vil går til NGO’en, mens NGO’en vil hjælpe os med at markedsføre bogen. Idéen er inspireret af iværksættervirksomheden Goodwings.

Crowdfunding kampagnen løber frem til og med den 15. september. Det er muligt at støtte novellesamlingen med US$1 eller mere.

https://www.indiegogo.com/projects/2047-short-stories-from-our-common-future/x/16832769#/

 Bogen kan også printes og bruges som julegaver i virksomheder der gerne vil give en gave der inspirerer deres medarbejdere.

Tak fordi jeg måtte dele mit projekt med min medlemskollegaer og omverden her på bloggen!

Skrevet af:

Tanja Bisgaard