HVORDAN gør man?

Sammen med en række udvalgte SMV’ere tager CSR Forum næste skridt mod forretning for fremtiden, og udarbejder en SMV-tjekliste til bæredygtig business på flere bundlinjer. Kort sagt – HVORDAN gør man?

Mange SMV’ere oplever, at det kan være svært at holde luften i ballonen. Det kræver tid, overskud og samarbejde at holde fokus og sikre fremdrift, især når man sidder alene i en mindre virksomhed.

Igennem de sidste par år har SMV-segmentet haft mulighed for at deltage i FN- og EU-støttede programmer som SDG Business Booster, SDG Accelerator og senest Grøn Cirkulær Omstilling, hvor virksomheder får hjælp til at identificere nye forretningsmuligheder og -modeller, og CO2-, energi- og materialebesparelser.

Men hvad er best practice, hvad skal man have fokus på, og hvordan laver man en sammenhængende sustainability indsats?

Via en co-creation proces, udvikler vi et dogme-sæt baseret på best practice målrettet SMV’ere, og udarbejder i fællesskab en praktisk ‘how-to’ guideline, som kan bruges og genbruges af andre virksomheder. For sammen er vi bedst!

Udgangspunktet er interviews og 1:2:1 samtaler med SMV sustainability pioneers, der danner rammen for det faglige indhold i 2-3 planlagte workshops med 6-10 deltagere i en faciliteret co-creation proces. Vi inviterer også eksperter med indenfor ud fra relevante temaer, der dukker op undervejs. Det sker alt sammen i efteråret 2021 og foråret 2022.

Samarbejde med CSR-specialist

CSR Forum har indledt et samarbejde med rådgiver Helene Haas-Madsen fra empiricomsom vil være ansvarlig og drive processen med udvikling af dogmerne og SMV-guideline.

Til daglig hjælper Helene virksomheder med at udvikle deres bæredygtig forretning, hvad enten det er drejer sig om en ny forretningsmodel, en samlet bæredygtighedsindsats eller at arbejde med verdensmålene eller klimaindsatsen.

Vil du vide mere

Skriv til csrforum@csrforum.dk