Torsdag d. 8 november afholdte Tania Ellis og the Social Business Club deres efterårs minikonference ”Purpose, Passion and Personal Sustainability”. Der var et stort fremmøde af folk fra både det private, det offentlige og NGO verdenen, på en morgen der stod i bæredygtighedens tegn. Konferencens tema fokuserede på hvordan vi som mennesker og individer har brug for bæredygtig balance i vores liv. Selvom diskussionen til tider kom op i de højere filosofiske luftlag var både seriøsiteten og vigtigheden ikke til at tage fejl af, hvilket især blev fremragende præsenteret af de tre indlægsholdere.

Den første, Martin Bjergegaard som er direktør for frokost.dk, har en måske lidt utraditionel tilgang til ledelse og livet generelt. Hans overordnede formål med forretning er nemlig at skabe en mere medfølende og kærlighedsbaseret verden – en virkelig interessant tilgang til hvordan et firma drives.

Derefter fortalte Marianne Kildedal, CSR chef for energiselskabet SEAS-NVE om hvordan de bruger mindfulness i hverdagen og fokuserer på mening med arbejdet. Intro- og lederkurser foregår på deres gård i Odsherred, hvor netop mindfulness er i højsædet og noget alle ansatte opfordres til at deltage i.

Det sidste indlæg blev givet af Laura Storm, som har grundlagt Regenerators, et kollektiv af bæredygtighedseksperter, der arbejder med regenerativt design, organisationer og levevis. Hendes præsentation fokuserede dog mere på, hvordan hun personligt havde arbejdet med bæredygtighed og business fra en ung alder, men blandt andet på grund af en alvorlig hovedskade måtte revurdere især hendes arbejdsliv. Budskabet fra denne præsentation var nemlig, at menneskelig og mental bæredygtighed eller indre bæredygtighed går hånd i hånd med ydre bæredygtighed.

Alt i alt var det en virkelig spændende morgen, hvor vi fik præsenteret en både alternativ, håndgribelig og filosofisk tilgang til bæredygtighed med fokus på, hvordan vores sind er en vigtig del af dagsordenen.