Tilbage i september formulerede vi CSR Forums første bud på et 100 % medlems- og partnerskabsdrevet forsøgscenter for bæredygtige løsninger. Læs indlægget fra september her

Under navnet Transition Lab er målet med forsøgscentret, at samle ildsjæle på tværs af fagligheder og brancher, i en fælles udforskning af vejen frem for en bæredygtig transition.

Tilbage i september opfordrede vi alle vores medlemmer og følgere til at tage ejerskab i udviklingen af en levedygtig ramme for Transition Lab. Det resulterede i at flere virksomheder – små som store og private som offentlige – henvendte sig.

På baggrund af en dialog på tværs af sektorer, landsdele og interesser, er vi landet på en beslutning om at sætte FN’s verdensmål på dagsordenen. Det vil vi gøre ved aktivt at arbejde med SDG’erne, som vores fælles faglige omdrejningspunkt for projekterne i Transition Lab i 2018.

Verdensmål 17 som katalysator for transition

Med verdensmål nummer 17, som et naturligt afsæt for Transition Lab, vil vi i 2018, vise hvordan verdensmålene nødvendigvis ikke bare er tom snak, men rent faktisk kan anvendes af virksomheder, til at skabe en fælles forståelse af fordelene ved at prioritere en bæredygtig forretningsudvikling.

Vi er allerede i fuld sving med at teste en række nytænkende innovationsmodeller, samarbejdsmetoder og dialogformater med afsæt i FN’s verdensmål nummer 17.

Frem til sommeren 2018 vil vi bruge ressourcerne på at gøre os klogere på, hvordan en række virksomheder i praksis optimerer deres forretning, med afsæt i FN’s verdensmål.

Som omdrejningspunkt for vores tests er vi på projektplan gået sammen med en håndfuld nytænkende virksomheder, for at udforske forretningsmulighederne i FN’s verdensmål.

Allerede inden årskiftet bringer vi vores første bud på en SDG-virksomhedscase her på bloggen.

I slutningen af 2018 er målet at publicere et samlet SDG-idékatalog, der tager udgangspunkt i vores egne interne tests med FN’s verdensmål, vores SDG-virksomhedscases og projektresultaterne fra praksis.

Hold øje med bloggen, hvor vi løbende rapporter fra vores spændende Transition Lab projekter.

Skrevet af Christoffer Smed Karlog og Karim B. Drif