I takt med at interessen for CSR og bæredygtighed for alvor er vundet frem på de danske direktionsgange er udbuddet af diverse faglige tilbud eksploderet voldsomt.

CSR Forum satte sig i foråret 2016 for at igangsætte en kvalitetskontrol af det spraglede udbud af faglige tilbud på CSR og bæredygtighed feltet. Et landsdækkende team af CSR Forum medlemmer har over en periode på 18 måneder, deltaget ved mere end 50 kurser, konferencer, gå-hjem-møder, summer schools og andre faglige tilbud for at kigge nærmere på kvaliteten af de mange tilbud.

I vinteren 2016/2017 foretog CSR Forum en online spørgeskemaundersøgelse blandt 500 CSR/Sustainability Professionals i foreningens netværk, som sammen med en lang række udforskende interviews med forskellige typer af udbydere på tværs af private aktører, brancheorganisationer, offentlige myndigheder etc., understøtter indsigterne. CSR Forums kvalitetskontrol har blandt andet kigget på parametre som det faglige indhold, læringsformater og value for money. Online har medlemmer og følgere siden foråret 2017 kunne læse et udpluk af den indsamlede kvalitative data i form af indlæg her på bloggen. Læs 10 udvalgte blogindlæg herunder:

  1. Tania Ellis Minikonference om Sustainable Customer Engagement
  2. CSR-rapportering med Erhvervsstyrelsens årlige konference og prisuddeling
  3. Odense Kommunes temauge og konference om CSR og Social Innovation
  4. Børsens heldagskonference om Impact Investments
  5. International konference om CSR og kommunikation med Århus Universitet i Wien
  6. Et fagligt morgenmøde i UN-byen
  7. UNLEASH bringer bæredygthed på dagsordenen i Aarhus
  8. KL’s konference om cirkulære indkøb i kommunerne
  9. FSR’s fagligt sammenhængende gå-hjem-møder
  10. International 3-dages konference Københavns Universitet om CSR og procurement.

Mere transparens og meningsfuldhed i 2018

CSR Forums kvalitetskontrol fortsætter ind i 2018 med et robust grundlag for at skabe endnu mere transparens. Hver anden måned – startende fra slutningen af næste måned – publicerer CSR Forums redaktion en guide til foreningens medlemmer og følgere, der kan tages under armen i søgen på meningsfuldhed og værdifuldhed i den stadig tættere jungle af tilbud med svingende kvalitet.

 

Skrevet af Bibi Kristiansen